Excursie Haarlem

Op 2 juni stonden we met 20 personen aan de start voor onze excursie naar Haarlem. Een heerlijk zonnetje was er al aan het begin van onze dag. De rit ging via de nieuwe Coentunnel en de nieuwe fly-over naar Haarlem.
Rond 11.00 uur kwamen we aan bij restaurant Nobel, waar we op een zonovergoten terras koffie met appelgebak voorgeschoteld kregen. Na ongeveer 3 kwartier maakte de gids, voor de stadswandeling, een einde aan de koffiestop.
Tijdens de wandeling door de stad kwamen veel historische feiten aan de orde en hebben we veel karakteristieke panden gezien. Van o.a. trapgevels, klokgevels, oude hofjes en bierbrouwerijen zijn er genoeg in Haarlem en wij weten nu van de historie iets meer.
Na de heerlijke, huisgemaakte lunch bij “Dijkers” was het de tijd voor het Teijlersmuseum. Ook daar was het een dame, die de rondleiding verzorgde. Zij vertelde heel enthousiast over de hoogtepunten, die in het museum te vinden zijn. Er was ook nog even tijd om zelf rond te kijken in het museum. Kwart voor vijf moesten we weer bij de bus zijn voor de terugreis. Met dit mooie programma en de hele dag zon, was dit weer een topdag.
Onze dank aan de reiscommissie (Melchior) voor de organisatie.

0