Het boerenbedrijf zoals het vroeger ging in een stolp en hoe het anno 2013 gaat in een moderne stal.

Op deze zomerexcursie gaan we in het jaar van de stolp de zomerstal (museumboerderij) van Paul Metselaar in Opperdoes bezoeken. Oma Metselaar is al in de zestiger jaren van de vorige eeuw begonnen met het verzamelen van allerlei voorwerpen, die met het boerenleven van toen te maken hadden en is die tentoon gaan stellen in de zomerstal. Tegenwoordig heeft kleinzoon Paul het museum in zijn beheer. Paul zal ons vertellen hoe er vroeger in een stolp gewerkt werd en ook hoe er toen kaas werd gemaakt.

Vervolgens maken we een reuzenstap naar de huidige tijd en gaan we naar het bedrijf van Barend en Wilma Koster aan de Poelweg, het vroegere bedrijf van de fam. Nes. Zij zijn een paar jaar geleden vanuit Amstelveen hierheen gekomen en hebben een moderne boerderij gebouwd waar 250 koeien in kunnen. De koeien worden gemolken in een draaimelkstal en het bedrijf is van veel moderne snufjes voorzien.

We vertrekken op de fiets om 19.00 uur bij “De Post” en zijn hier ongeveer 21.30 uur weer terug, waarna u door de HVMO een drankje krijgt aangeboden. Opgave vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden.