Excursie 7 juli 2019

Op verzoek gaan we wederom naar de hoek IJmuiden.

In de afgelopen decennia hebben veel Westfriezen bij de Hoogovens, tegenwoordig Tata Steel, hun werk gevonden. Omdat we niet weten hoe lang de Hoogovens in de vorm die wij kennen nog zullen bestaan, leek ons een bezoek aan het Hoogovensmuseum van de stichting Industrieel erfgoed gerechtvaardigd. Dit staat op het indrukwekkende terrein van de Hoogovens zelf.

Het programma verder is nog in ontwikkeling. Het zou kunnen dat we daarbij een fort van de stelling van Amsterdam gaan bezichtigen, maar het zou ook kunnen dat we een stuk rondleiding over het terrein van Hoogovens gaan krijgen. Dat zou dan wel heel bijzonder zijn, omdat dit normaliter niet zo maar gebeurt, vanwege veiligheidsoverwegingen. Maar daarover later meer.

Geschatte kosten ongeveer €32,00 (zonder vervoerskosten).

Ook deze keer gaat het gewoon door, ongeacht het aantal deelnemers.  Net als de laatste  twee excursies willen we dit met eigen vervoer doen. Diegene die kan en wil rijden kan dan een aantal mensen meenemen tegen een redelijke vergoeding (bijvoorbeeld € 5,- ). Zo houden we de kosten van de totale excursie voor iedereen laag.

Opgeven kunt u doen tijdens de Algemene Ledenvergadering van  4 maart 2019 of op onderstaande wijze.

  1. Per brief(kaart) te sturen naar Melchior Luitwieler, Dr. C.J.K. van Aalstweg 35, 1625 NV te Hoorn.
  2. Òf per e-mail: excursie@hvmo.nl
  3. Òf per telefoon: 06-14252086.
  4. Òf (bij voorkeur) via dit inschrijvingsformulier.

Melchior Luitwieler
Excursiecommissie HVMO